måndag 29 oktober 2012

Favoriter just nu - Color Riche nails Loréal

Bland nagellacksmärken är Loréal Color Riche en riktig hit! Jag har börjat samla på mig en liten samling och tycker att de är helt jädra fenomenala! Enkel applicering, två lager ger perfekt resultat och variationen på färger är enorm.

Från vänster:
702 Black Swan - Ett svart nagellack. Svart nagellack känns som en stapelvara. Jag tröttnar aldrig på svart och oberoende klädstil genom åren har kärleken till mörka och svarta naglar stannat kvar.
305 Dating Coral - Ett koralfärgat nagellack som följde mig genom hela sommaren. För vilken färg är snyggare på sommaren än korall?
304 Spicy Orange - Detta lack liknar det korallfärgat men har en touch mer orange i sig. Även denna följde mig genom hela sommaren.
202 Marie Antoinette - Ett underbart rosa lack som jag ännu inte testat. Jag fick det av min pojkvän och älskar denna typ av nudefärgade lack. Nudelack är alltid rätt och superchict.
106 Versailles Gold - Detta är bland mina topp 3 nagellack. Jag avgudar denna guldiga färgen och tröttnar aldrig!
102 Macaron Noisette - Ett skirt rosa lack med pärlemoinslag. Åter igen, så chict, så passande, så elegant.

lördag 27 oktober 2012

Favoriter just nu - läppstift

Här är mina fyra absoluta favvisläppstift just nu. Beroende på look, tillfälle och humör väljer jag läppstift men för tillfället roterar de flesta looker kring dessa fyra.
Från vänster:

Maybelline Color Sensational - 413 Delicate Coral
En krämig formula som lämnar en skir färg och återfuktar läpparna. Den har varit stapelvaran hela sommaren och börjar få ge vika för mustigare och djupare färger.

Maybelline Color Sensational - 175 Pink Punch
Detta är ett knallrosa läppstift med samma formula som läppstiftet ovan. Jag älskar den här färgen och tycker det är ett kanonbra alternativ till den röda läppen. Den knallrosa färgen är vågad, spännande men inte lika förutsägbar som den röda läppen.

MAC - A79 Ruby Woo
Men självklart är det så att den röda läppen är en klassiker. Den är tidlös, alltid rätt, går att använda som både dag och natt look. Det röda läppstift som jag vänder mig till om och om igen under hösten är detta matta från MAC. En riktig liten kändis och fick väl sin genomslagskraft tack vare Elsa Billgren.

Rimmel lasting finish lipstick - 120 Cutting Edge
Detta läppstift är the one för hösten. Ett mörkt vinrött läppstift med fantastisk täckning och mjukgörande formula. Till vinterblek hy kan en vinröd läpp stå sig så mycket mer chict än ett knallrött. Detta är mina absoluta favvis för hösten.

fredag 26 oktober 2012

Hemmaspa

Jag älskar hemmaspa! Finns det större möjlighet till fullkomlig avkoppling. Du väljer dina egna produkter, din egna musik, dina egna myskläder och din egna favoritdryck!

Min sparutin just nu består av produkterna ovan.
Jag börjar med en kornlös peeling från Clarins. Clarins Gentle Peeling Smooth Away Cream. Du stryker på ett tunt lager som får torka. Med lätta handrörelser gnuggar du sen försiktigt bort produkten och din hy lämnas supermjuk. Om till och med denna gnuggpeeling är för hård mot en känslig hy för man ta till en enzympeeling. Jag använder denna en gång i veckan och har ännu inte märkt av någon överproduktion av fett eller liknande. Däremot är jag försiktig och undviker produkten när min acne är som värst. Då vill jag inte gnugga på öppna sår.

Sen går jag vidare med en djuprengörande produkt. Clinique anti blemish solution oil control cleansing mask. Detta är en riktig favorit från min sida. En lermask som lugnar, läker och förebygger acne. Men eftersom jag är superförsiktig med att använda för starka produkter använder jag denna max en gång i veckan, oftast mer sällan. Risken mer dessa oil-removers är att din hys natuliga fettproduktion förstörs och en överproduktion börjar. Och det vill man INTE!

Efter den masken är det dags för en annan mask. En återfuktande. Här har vi en riktig kanonprodukt. Avéne moisture mask. Den här köper du på Apoteket. Du stryker ett lager över ansiktet. Låter allt sjunka in i ungefär 15 minuter och eventuellt överflöd tas bort med en bomullsrondell. Ditt ansikte blir mjukt, återfuktat och strålande.

Sen är det dags för kräm. Då väljer jag valfri ansiktskräm som jag blandar med en liten (och nu snackar vi superlite) koncentrerad C-vitamin pulver från Skinplan. Vitamin C-koncentrat bleker huden, avlägsnar pigmentfläckar, ökar hudens elasticitet och förminskar större porer.

Som le grande finale sprayar jag Avéne Thermal spring water över hela ansiktet. Lugnande vatten från källan i Avene. Rik på silikater och spårämnen. Skyddar huden från yttre påfrestningar och lindrar irriterad hud.

Ja efter detta förväntar jag mig att se ut som en supermodell. Hmmm inte? Nej men okej, i vart fall strålar min hy och jag har fått en avkopplande stund för bara mig. Samlat energi och haft kvalitiv egentid.

vad gör du för sparutin? 
Tipsa mig gärna om produkter! Älskar att höra om vad andra använder sig av!

Favoriterna just nu - parfym

Favoritparfymerna just nu är dessa tre godingar.

Estée Lauder - pleasure bloom
Doften innehåller en feminin blandning av bl a grapefrukt, hallon, viol, rosa pion, ros, jasmin, lilja, musk, patchouli och vanilj. 
 
Lancome - Hypnôse
Toppnot av passionsblomma, hjärtnot av vanilj och avslutningsvis en basnot av vetiver.

Marc Jacobs - Daisy
Doften öppnar med hallon, violblad och grapefrukt för att övergå till viol, jasmin och gardenia. Doften avslutas med en bas av vanilj, mysk och vita träslag.
 
Vilken är din favoritparfym?

Nytt i skåpen

Stapevaror som schampoo, balsam, tvål och nagellackremover går åt som smör tycker jag! Därför behövde jag en påfyllning från eleven.se.
Jag köpte följande:

* Happy Hair Days Shampoo - Pomegranate & Ginger 69 kr/300 ml
* Happy Hair Days Conditioner - Pomegranate & Ginger 69 kr/300 ml
Denna duo ska vårda torrt hår och ge glans och volym. Det är en billig peng och om produkterna är bra har vi ju hittat ett riktigt budgetfynd!
* Hei Poa Bath & Shower gel, tiare 99 kr/150 ml
 Somrig tvål med doft av tiareblommor. Detta blir det tredje produkten jag testar från detta märke och snart får ni mer utförliga recensioner på de tidigare produkterna.
* OPI polish remover 98 kr/120 ml
Lite mer pricy nagellacksremover men jag är sååååå trött på billiga alternativ som inte alls är effektiva. Jag hatar när man måste gnugga ihjäl sig för att få bort nagellacket. Eftersom jag målar naglarna flera gånger i veckan vill jag ha en så mild remover som möjligt så att naglarna inte torkas ut allt för mycket.

torsdag 25 oktober 2012

Bobbi Brown lanseras i Sverige!

Gud vad det händer mycket skoj på sminkfronten nu! Märket Bobbi Brown kommer lanseras i Sverige. Det är helt sanslöst roligt! I år har jag suktat efter produkter från detta märke och när pressreleasen sa att det kommer även till Malmö ville jag utbrista i sång!

Den 25 oktober är det exklusiv Sverigepremiär på Åhléns Skanstull. Därefter, den 2 november, väntar lansering på Åhléns City i Malmö.

Vad är då Bobbi Brown för något?
Ända sedan 1991 har makeup-artisten Bobbi  Brown rönt framgångar inom skönhetsindustrin. Märket osar naturlig skönhet och filosofin är att visa upp vem just du är, med alla de fysiska attribut som just du besitter. På hemsidan finns följande text:
Bobbi believes that "makeup is a way for a woman to look and feel like herself, only prettier and more confident." Through Bobbi Brown Cosmetics, Bobbi enables every woman to enhance her unique beauty. With straightforward, easy-to-use cosmetics in timeless hues, all formulated to create a smooth, natural, and healthy appearance.

Kicks lanserar idag!

Idag är dagen äntligen här för lanseringen av Kicks egna makeupkollektion. Oj vad jag har sett fram emot detta. Som en okänd skönhetsbloggare har jag inte fått ynnesten att få se förhandsvisning av kollektionen. Men tur för mig att kontoret ligger brevid Kicks. Gissa en gång vem som springer dit på lunchen?!

Nu lanseras hela rasket och allt ingår.
Bas: foundation, primer, illuminator, concealers, puder, rouge och bronzepuder.
Ögon: Mängder av ögonskuggor i alla färger, kajalpennor, mascara, eyeliners och ögonbrynspennor.
Läppar: Läppglans i alla färger, läppennor, och läppstift.
Här hittar du rubbet!

Med andra ord finns verkligen allt i denna kollektion, nu återstår bara att se hur kvalitén håller sig!

Ska du prova något?

tisdag 23 oktober 2012

From Paris with love

När mamma och lillasyster åkte på tjejresa till Paris skickade jag med beställning på en enda grej! Nämligen Bioderma Créaline H2O. Detta är THE makeup-remover. Alla pratar om den, alla har den, alla använder den och min nyfikenhet hade inga gränser.

Jag fick först höra talas om denna hyperskonsamma och extremt effektiva ansiktsrengöring från den världskända makeup-artisten Lisa Eldridge. Hon berättade i sin youtube-kanal om hur hon fann denna produkt under de åren hon levde i Paris och hur den ALLTID finns i det kit hon bär med sig på visningar, fotograferingar, premiären osv.

Bioderma går att köpa på vilket franskt apotek som helst och min fina mor fann ett apotek mitt emot deras hotell och knatade in och köpte denna till mig. Jag har redan börjat använda den och jag fullkomligen älskar den. Jag förstår nu hypen! Det är verkligen en fenomenal produkt! Med tanke på vilka usla ögonmakeremovers jag använt på sistone känns det så skönt med en som verkligen funkar!

måndag 22 oktober 2012

Marie Antoinette

Jag fick många underbara födelsedagspresenter, men bara två var skönhetsrelaterade. Och det var ett nagellack i färgen "marie antoinette", ett underbart ljusrosa nagellack som kommer bli en trogen tjänare på vardagarna. Och att min kille hade prickat in både färgen och typ av nagellack (dessa från loréal är mina absoluta favvisar) var en riktig hit!

Av mamma och pappa fick jag ett doftljus som min mamma köpt i en liten butik i Paris. Vi har gått dit varenda gång vi varit i Paris för produkterna är bara så sagolika! Och tro det eller ej, men butiken heter Marie Antoinette! Sicket sammanträffande! Detta är ett alldeles ljuvligt doftljus som kommer i en underbar glasburk som ligger i en än mer underbar förpackning. Doften är himmelriket själv och jag ska inviga ljuset redan ikväll. Den får hamna i sovrummet tror jag bestämt!

fredag 19 oktober 2012

Födelsedagspresent

Ja det är sant, det var min födelsedag igår. men jag kan väl inte klandra er för att ingen grattade! hur skulle ni veta det!? (därför är det fritt fram att gratta under dagen nu!!!!)

Man (läs jag) vill alltid unna mig nått fint på min födelsedag och denna gång blev det ett frisörbesök. Mitt hår och min obefintliga frisyr är jag alltid missnöjd med. Det blir liksom aldrig riktigt bra! Därför är jag alltid på jakt efter den ultimata frisören som kan läsa av mig och mina behov som vore hen en tankeläsare. Sen flytten till Malmö har jag bara besökt frisören en gång (skäms på mig). Efter tips om salong K i malmö var jag inte sen på att boka en tid.

Idag är dagen D då frisör Benny ska få klippa min slitna kalufs och förhoppningsvis göra mig strålande, vacker och med en dos Hollywoodglamour!

Bilden är tagen från Salong K:s hemsida och jag är så förväntansfull!

Nagellacken in action

 Sultan palace i dagsljus
 Ancient ruby in solljus
Ancient ruby i dagsljus

Båda nagellacken är fullkomligen magnifika!

Nya nagellack

Efter att jag bloggade om Isadoras nya kollektion kände jag att jag blev dösugen på några av färgerna. När kicks sålde nagellacken lite billigare valde jag att köpa tre stycken. Det blev den grön/guldiga "oasis", purpurlila "ancient ruby" och branorangea "sultan palace". De är underbara!

Har du testat några av nagellacken?

onsdag 17 oktober 2012

Outfitsummering

 Matchade vintagejacka med vintagearmband
Boots - Monki, resten H&M
 Matchade min tweedjacka från H&M med ett vintagehalsband
 Pumps - Clou, kjol - Åhléns, scarf - H&M
 Matchar bubbelgumsrosa naglar med maffigt guldarmband
 Låtsasjuveler från Glitter blev en färgklick mot den ljusrosa scarfen.
Vintagekavaj, scarf från Marimekko och jeans från H&M

måndag 15 oktober 2012

Clinique - deep comfort hand and cuticle cream (recension)

Clinique - deep comfort hand and cuticle cream

Min jakt på den den ultimata kontors-handkrämen fortsätter. Den här handkrämen är bra, mycket bra till och med. Men är den "the one"? Nej, inte för mig.

Krämen går snabbt in i huden (bra), den har ingen lukt (lite tråkigt kanske), händerna blir mjuka (bra igen) priset ligger på 185 kr (lite dyrt för handkräm). Däremot är krämen rätt dryg! Bra PPU-pris. (price per use).  Priset är inget problem för mig. Vi hamnar i vardagslyxträsket, vilket passar mig ypperligt. Att ha denna lilla goding på skrivbordet tillför lite lyx varje dag. Och jag ÄLSKAR det.

Däremot kan jag känna att om jag använder denna för ofta så blir den lite som grusig. Den smular sig och det fastnar små kladdiga bitar på alla kläder, på tangentbordet, mellan fingrarna osv. Detta är kanske inte ett problem för dem som tar en liten klutt handkräm om dagen, men hello!! Det är är vinter! Man måste typ bada händerna i handkräm för att de inte ska krackelera.

Superbra produkt för den som använder måttfullt, gillar doftfria produkter och vill lägga 185 kr på en handkräm.

Den får 3,5§ av 5 möjliga!

söndag 14 oktober 2012

fredag 12 oktober 2012

La roche-posay

Efter att ha röjt runt med massor av olika ansiktsprodukter, plus nytt jobb, plus stress, plus massa tod framför datorn, har min hy ballat ur fullkomligen. Med uppblossad acne och uppgiven känsla bestämde jag mig för att gå back to basics. Inga dyra, fina märken, inga starka acnebekämpande medel, inga uttorkande produkter. Jag gick till apoteket och köpte en serie med produkter från La roche-posay.

La Roche-posay är ett franskt hudvårdsmärke som till en relativt prisvärd peng säljer fantastisk hudvård. Mer än 25.000 hudläkare rekommenderar dessa produkter och deras serier är framtagna för att hjälpa problemhy utan att torka ut den. Jag valde att satsa på Effaclar serien tillsammans med en cicaplast.

Effaclar
* Rengöringsgele
Detta är en mild rengöring lämpad för fet/oren hy. Den löddrar upp rejält men torkar inte ut huden. Dock är det precis på gränsen tycker jag. Efter rengöring känner jag att min hy kan bli en touch stram vilket jag inte gillar. Men so far so good.
* Ansiktsvatten
Sammandragande och mikroexfolierande ansiktsvatten som avlägsnar döda hudceller och reducerar synligt porernas storlek.Jag gillar verkligen detta ansiktsvatten. Det motverkar verkligen uppblossad acne. Men den är uttorkande så man får tänka på att använda lite. Man behöver en liten skvätt, att dränka in bomullstussen med detta vatten är helt onödigt.
* Ansiktskräm
Till denna serie finns olika ansiktskrämer men jag valde att köpa Effaclar H. Detta är en fuktkompenserande och lugnande creme till oren hud som är torr p.g.a  medicinsk behandling. Nu gör jag ingen medicinsk behandling men anti-acne produkter gör min redan torra hy, mer torr. Därför passar denna kräm mig då den tillför särskilda fettämnen (lipider) som hjälper till att återupprätta hudens skyddande hydrolipida hinna. Den är toleranstestad på hud med tendens till akne och jag upplever inte att den ger mig acne.

Cicaplast
Min hy är egentligen ganska torr och hakområdet med acneproblemen har en tendens att bli flagig och torr. Cicaplast är en gelékräm till hud som flagar, spricker eller är retad efter t.ex. kosmetiska behandlingar. Återigen så gör jag inga kosmetiska behandlingar men för att hakan inte ska flaga så förbannat mycket stryker jag på cicaplast på hakpartiet, runt näsvingarna och i mungiporna innan jag somnar.

Jag har bara använt serien i några veckor och känner att jag gärna vill testa den i ett par månader innan jag ger ett slutgiltigt besked. När man radikalt ändrar sin hudvårdsrutin kan acne blossa upp vilket har skett för min del. Men jag känner att de röda, svullna partierna har försvunnit och nu får jag istället små finnar som försvinner under natten om jag använder hela serien. Men än så länge ger dessa produkter hopp om livet!

OPI - Skyfall 2012 (Bond theme)

Den nya Bondfilmen "Skyfall" kommer lanseras i samband med att Bondfilmerna firar 50-års jubileum. OPI har hakat på firandet och lanserar en kollektion med 12 olika lack, allt för att hylla Bond. Lacken har blivit döpta efter olika Bondfilmer och jag måste säga att "dräggelfaktorn" är hög! Ljuvliga nyanser! Lacken kostar 150 kr/st och topplacket med äkta guld går på 489 kr. Äkta guld!? Helt crazy och såååå glammigt!
 Casino Royal, Skyfall, Tomorrow never dies och Moonraker.
 GoldenEye, The spy who loved me, Die another day och You only live twice.
The Living Daylights, The world is not enough, Live and Let Die och On her majestys secret service.

Åh, jag vill ha dem alla!

onsdag 10 oktober 2012

Räddaren i nöden

Något jag alltid har i min handväska och på kontoret är några läppstift. Det är en riktig räddare i nöden. Det kan ta en sminkning från dagtid till kvällstid, piffa till en tråkig outfit och få en att se mer representabel ut. Detta är mina favoriter för tillfället.
 Maybelline 143 Pink Fizz
Lóreal 377 Perfect red

tisdag 9 oktober 2012

Sephora - bubble bath and showergel (recension)

Sephora - bubble bath and showergel in Peony

Här har vi en trevlig tvål. God doft, bra pris, fin förpackning. Alla rätt?
Nej, tyvärr blev det inte så roligt!
När flaskan närmade sig slutet och man behövde klämma om förpackningen för att trycka ut den sista delen tvål, då sprack flaskan. Det tycker jag är dåligt.
Man måste kunna använda upp en produkt utan att förpackningen går sönder. Den ska helt enkelt palla att användas till produkten är slut.

Duschtvålen gör att köpa hos Sephora.

Den får 3§ av 5 möjliga.


Dressomania

Nu när man har börjat få lön och hela baletten kan man verkligen låta sina drömmar få bli verklighet. Något jag längtar efter är att få bygga upp en garderob som består av 0% polyester. Alltså no more H&M, Lindex etc. Bort med budgetköpen och in med de långvariga inköpen som håller år in och år ut. Här nedan är några klänningar jag är dödssugen på! Några för fest, andra för jobb, men alla så delicious!
 
Var och klämde på denna goding i helgen och mitt hjärta suktar så!

fredag 5 oktober 2012

Helgrabatt hos Eleven

Fram till och med söndag har eleven.se rabatt på hela sitt sortiment. Du får 10 % rabatt på hela ditt inköp. Därför skulle jag vilja tipsa er om de lite dyrare pärlorna som även jag är otroligt intresserad av.
 En lindrande gelmask från Peter Thomas Roth. En fuktgivande och lugnande mask som kan användas efter kliniska ansiktsbehandlingar, rengöring av pormaskar, micro-dermabrasion, rakning, vaxning, peeling och elektrolys. Är också bra att använda vid solbränna.
Passar även den mest känsliga hy! Det tackar vi för!
För 150 g betalar du 495 kr (exkl rabatten)
 Värmespolar från Babyliss Pro. Jag har inga värmespolar och känner hur jag bara suktar efter det. Verkar så praktiskt, snabbt och att de ger fantastiska resultat. Måste införskaffa!
Du får 2 års garanti.
Den kostar 1699 (exkl rabatt)
 
Clarins Eye quartett i 03 "Rosewood". En underbar palett med sagolika färger och hade gjort så sig så bra till mina bruna ögon.Sen är ju clarins förpackningar så otroligt glammiga så man bara smäller av.
Du betalar 460 kr (exkl rabatt)

Glamglow tingling & exfoliating mudmask. Kändisarnas favorit mask som är en exfolierande lermask. Jag har bara läst gott om denna diamant och är så sugen på att prova.
För 50 ml betalar du 449 kr (exkl rabatt)
 Pürminerals correcting primer - redness reducer. Detta är en primer som passar perfekt med oss som har rodnader i ansiktet på grund av tex acne. Primern korrigerar det röda i ansiktet tack vare sin korrigerande färg-teknologi. Jag är så nyfiken på denna primer. Mitt ansikte är ganska rött dels pga av min acne men även då jag har en hel del röda pigment och därför är jag superpeppad på den här produkten.
För 30 ml betalar du 375 kr (exkl rabatt)
Kanebo Sensai Silky purifying silk peeling mask. Jag har berättat tusen gånger att jag hatar peelings med skrubbkorn i sig. det är rena rama döden för oss med acne. Nej, då ska man fokusera på enzympeelings och liknande. Det är en mask man lägger på ansiktet, låter den verka, och sköljer sen av med vatten. Ämnena i masken har en peelande effekt.
För 75 ml betalar du 695 kr (exkl rabatt)
This works black spice and cedar candle. Kryddig och lyxigt doftljus med 40 h brinntid.
Du betalar 299 kr (exkl rabatt)
Too faced shadow bon bons. En palett som innehåller en mascara, en primer och 12 ögonskuggor. Jag älskar denna palett och känner att jag måste ha den!
Du betalar 449 kr (exkl rabatt)
Too Faced the return of sexy eye palette. Jag har bloggat om den godbit innan och jag vill såååå gärna ha den! Färgerna på skuggorna är verkligen underbara nu för hösten! Åh vad jag vill ha denna!
Du betalar 475 kr (exkl rabatt)

torsdag 4 oktober 2012

A young Meryl

När vi ändå pratar film måste jag passa på att visa denna bild på en ung Meryl Streep. Vilken kvinna hon är! En av mina absoluta favoritskådisar och vacker så det förslår!

Här har ni effortless beauty!

the Intouchables

Olivier Nakache och Eric Toledano har skapat årtiondets absoluta bästa film. Efter att precis ha kommit innanför dörren kände jag mig så otroligt uppskruvad att jag bara var tvungen att skriva ner mina känslor efter den här filmen. 

Efter en fallskärmsolycka blir en aristokrat helförlamad och anställer en strulig förortskille som sin vårdare. Berättelse bygger på en sann historia och filmen är alldeles sagolikt gjord. Den fick mig att skratta och gråta om vartannat. Att se hur dessa två vitt olika människor gav den andre sitt liv tillbaka kunde inte göra annat än fylla även mig med livsglädje. Filmen är så otroligt gripande att jag knappt vet hur jag ska berätta om den. Inga ord kan beskriva de känslor jag har i mig och hur denna film fick mig att se på mitt eget liv. Ni måste helt enkelt se den själva. Jag kan inte göra annat än varmt rekommendera den. Jag skulle vilja sträcka mig så långt som att säga att denna film måste bli nominerad till en Oscar för bästa utländska film.

Inte bara filmen fyllde mig med energi idag utan även kvällen med min vän. Vi gick och åt sushi, babblade i mängder och såg sen denna film. Att kunna göra sådana här speciella saker mitt i veckan lyser verkligen upp min vardag. Det behöver inte vara något stort man gör utan det kan räcka med en snabb middag, lite prat och en film. Man delar något, skapar en plattform för nya diskussioner, fyller sin själ med ny energi och berikar livet. 

Livet är ju faktiskt fyllt av saker som kan berika en. Mat, musik, kärlek, relationer, samtal, litteratur, poesi, kultur, mode, resor, människor. Varför ska man välja ett liv där man inte inkluderar alla dessa impulser och upplevelser. I Stockholm gjorde jag mycket mindre än vad jag gör här i Malmö och jag mådde otroligt dåligt. Jag var vilsen, ensam och kände att mitt liv var som ett hamsterhjul. Sen flytten tillbaka till Malmö känner jag att jag har börjat leva. Jag blommar. Jag är så tacksam för detta.

Så som sagt, se filmen och berätta sen för mig vad du tyckte!

Spishällen

Efter att Voluspaljuset avklarat en lång och trogen tjänst satsade jag på det här höstlika doftljuset. En guldig förpackning med orange etikett och med ett oranget ljus som doftar apelsin och kanel. Aj aj aj vad härligt detta ljus är. Doften är perfekt för höstruskiga kvällar framför tv:n. Ett mycket bra köp från butiken Le Make.

On another note

 
Jag älskar denna bilden! Jag älskar vad bilden säger oss att göra. Men jag HATAR att bilder som dessa behövs. Jag hatar att människor fullkomligen avskyr sig själva. Allt är fel, allt är ful, inget är bra och man räcker aldrig till. Det sorgliga är att inget av det är sant. Alla är rätt, alla är fina, alla är bra och ALLA RÄCKER TILL.

För mig är det otroligt viktigt med balans i livet. En balans mellan mat, träning, vänner, familj, pojkvän, jobb, intressen, egen tid osv. Balansen gör att jag inte känner av om ett beteende är, hur ska jag säga, extremt. Om jag hade tränat varje dag hade jag blivit ledsen. Jag hade kännt att mitt liv var tomt, innehållslöst och ensamt. Likadant om jag alltid spenderade min tid med min sambo men aldrig med mina vänner. Jag hade kännt att jag missade en stor del av livet som är vänninor, samtal, omtanke och gemenskap. Om jag alltid åt onyttigt hade jag gått upp i vikt, inte kunnat bära min kläder längre och kännt mig som en fånge i min egen kropp. Trolleritricket är balansen. När jag känner att "wow mitt liv innehåller allt", då får jag lugn i själen och jag fylls med glädje. 

Ikväll ska jag åka direkt från jobbet och in till stan. Där ska jag möta upp en ny vän, Hanna, som blivit mig otroligt kär. När vi ses då är det deep-talk all the way. Ikväll blir det middag och sen bio. Vetskapen om att jag ska få göra detta gör mig så lycklig. Imorgon ska jag träna med min kille och sen ha myskväll. Helgen kommer bestå av klädshopping och IKEA-besök med tillhörande tid för montering och inredning. Livet behöver inte bestå av grandiosa tillställningar för att du ska få känna dig komplett. Lite av allt kan få dig att känna dig komplett.

Även om detta är en smink/skönhetsblogg (med inslag av annat) är jag, författaren, en känslosam och åsiktsrik person. Detta kommer stundtals skina igenom. Jag vill att du ska veta att du räcker till. 

Jag lovar dig! Du räcker till!